Cat de bine traiesc romaniiDe cand a venit din nou PSD la guvernare ne tot explica pe rand reprezentantii din Guvern, cateoda chiar si Liviu Dregnea ca o ducem din ce in ce mai bine. Sincer sa fiu nu sunt convins, dar eu sunt antreprenor, deci cum imi astern asa dorm. Dar cum majoritatea romanilor traiesc cu salariul minim pe economie, pana la urma cat de bine traiesc romanii? LA impozite si taxe suntem primii in Europa, la nivel de trai ne luptam pentru ultimul loc cu bulgarii si ungurii. Da, ultimii sunt putin peste noi, iar la randul nostru mai gasim inca cateva categorii unde-i depasim pe bulgari.

Cat de bine traiesc romanii

Depinde acum la ce facem comparatiile, la pretul benzinei din 2017 sau la pretul painii? In mod cert inflatia umbreste orice crestere de venituri, ma uit la buzunarul meu si il vad mereu gol. DA, ca antreprenor o duc mai bine ca cei ce incaseaza salariul minim pe economie, dar ce-mi permit eu de fapt? Sa nu ma uit la pretul carnii, la cat costa painea sau benzina. Cam la asta se rezuma toata bogatia mea.

Salariul mediu net zic statisticile ca este de 2.933 de lei, ma indoiesc ca asta e castigul mediu al romanilor in 2019.  Dintre tarile europene cu care ar trebui sa ne comparam, cel mai jos stau  grecii cu  un venit net minim de 684 de euro. Daca e sa vorbim de britanici, astia au minim 1.453 de euro, deci mai avem ce comenta si ne mai intrebam de ce au plecat din tara peste 7 milione de romani? Sincer nu stiu daca merita sa pleci in UK pe salariul minim, dar cu siguranta daca strangi cureaua, aduni ceva bani in portofel. La noi si daca ai salariul mediu nu reusesti sa faci asta, asa ca mai pardon mon cheri, concluzia este clara: romanii nu traiesc prea bine, ci poate din ce in ce mai rau!Related Posts: