Smart Home Energy sau teapa de pe internetSmart Home Energy promite multe, insa noi nu o sa va vorbim despre tepele ce se dau zi de zi pe internet legate de acest mod de a economisi energie in casa ci o sa discutam despre modul inteligent de a salva energia. Nu cu ajutorul dispozitivelor Smart Home Energy ci cu metode simple dar eficiente! Sa zicem un bec economic cu led, care consuma maxim 10 W, in loc de 100, deci de zece ori mai putin! In mod evident ca nu putem economisi energie electrica cu un boiler sau cu masina de spalat, insa la iluninat putem!

Smart Home Energy sau teapa de pe internet

Te-ai saturat de tepe pe internet si vrei cu adevarat sa platesti mai putin la factura de energie? Alege becurile cu led, economice. Daca in camerele unde nu ai nevoie de multa lumina vei pune un bec de 4 W in loc de unul de 75 de W, fa singur socoteala cam la ce economie ajungi. Iar daca folosesti un intrerupator reglabil, pe langa faptul ca becul va tine mai mult, vei consuma mai putina energie, caci in functie de cata lumina ai nevoie poti regla intensitatea becului, deci consumul.

Din propria experienta va zic ca am scazut consumul de energie electrica de la 300 de KW lunar la 200 doar cu ajutorul becurilor cu led. Deci nu cu dispozitive gen Smart Home Energy, ci folosind intelgent resursele. Pasul doi – un televizor LED, in primul rand ocupa mai putin spatiu in camera si consuma mai putin! Iar daca in loc de un PC cu monitor CRT alegem un laptop, unul intre 1000 si 1500 de lei de exemplu, am rezolvat inca o problema. Fara Smart Home Energy am reusit sa reducem factura de energie electrica la jumatate! Merita nu-i asa?Related Posts: