Tehnologia, ghimpele din viata voastraDe curand am descoperit cu totii ca viata noastra privata nu mai este chiar asa de privata, incepand cu televizorul destept – acele smart TV dupa care alergam cu totii si terminand cu calculatoarele si laptopurile cumparate. Nici telefonul nu mai este ceva sigur in ziua de azi, degeaba ai un smartphone de cateva sute bune de euro, SIM-ul nu mai este ceva sigur si care-ti ofera cat de cat siguranta ca datele tale sunt doar ale tale.

Daca le dam crezare celor de la National Security Agency (NSA) şi agentia britanica Government Communications Headquarters (GCHQ), deja datele de pe cartela SIM pot fi decriptate de orfice persoana care stie cu ce se mananca asta. Deci ghimpele e adanc infipt in securitatea posesorilor de telefoane mobile – atentie – nu doar smartphone!

Ti-ai luat un Smart TV si vrei sa discuti pe skype cu prietenii? mai bine uiti de camera video si de microfon, le setezi pe OFF ca sa stii ca nu esti supravegheat fara sa vrei. Mai nou si laptopurile vin cu adware preinstalat, ca sa nu te mai chinuii sa capeti astfel de software nedorit de pe net. Iar cand iti iei un harddisk nou, acesta contine din start cateva programe spyware. Te-am linistit?

Daca ti-am trezit curiozitatea, sa stii ca nu vorbim vorbe, cauta si vei vedea ca am dreptate. Nimic nu mai este cum era odata. Acum tehnologia vine la pachet cu incalcarea intimitatii si mai rau, a sigurantei tale. Oricand este posibil sa te trezesti cu card-ul golit, cu email-ul citit sau cine stie cu ce conversatie din propria casa pusa pe internet!Related Posts: