ACUM in Republica Moldova fara unionistiACUM este un bloc electoral creat de finul oligarhului Topa – condamnat si refugiat in Germania, patron al trustului Jurnal TV – si de Maia Sandu, cea car ea pierdut alegerile trecute pentru ca a refuzat sprijinul altor partide de dreapta. Acest bloc se dadea drept promotorul unificarii partidelor de dreapta, doar ca de fapt nu urmareau decat propriul interes – ajunsul la ciolan. Dovezi? Prima data s-au unit cu Dodon si Usatii pentru a ajunge la putere, sloganul lor fiind “batista pe tambal“. Apoi au respins orice asociere cu unionistii, avand chiar iesiri publice in care se deziceau de idealul unirii. Evident nu i-am auzit vorbind de teritoriile pierdute de Moldova in favoarea Ucrainiei.

ACUM in Republica Moldova fara unionisti

Asadar blocul ACUM din Republica Moldova este de fapt o grupare oligarhica, care daca analizam maia tent situatia de peste Prut descoperim ca d efapt a taiat toate sansele fortelor de drwepta de a ajunge la putere. De ce? Sa presupunem prin abusrd ca nu PSRM va castiga majoritatea [ estimam peste 50% ], ci ACUM. In mod cert nu va avea 51% ca sa formeze un guvern de unii singuri, deci cu cine va face alianta? Cu PD nu vrea sa se alieze, pentru ca doar Plahotniuc este in viziunea lor – de fapt vorbe goale, sa ia ochii alegatorilor – dusmanul moldovenilor, mai ramane PSRM si PL + alte partide pe care acum a scuipat. Asadar cu cine se vor alia Maia Sandu si Andrei Nastase?

Am demonstrat mai sus ca sansa blocului electoral ACUM este nula de a accede la putere, in schimb toti analistii spun ca vor face alianta cu Dodon, pe fata sau tacit – prin votul in favoarea lor in parlament. Pe ce ne bazam cand spunem ca ACUM nu doreste nimic altceva decat un os de ros? Pai cum sa spui ca ju primesti partide in alianta pro-democratie, dar vrei sa fii sprijinit cand iti juignesti posibilii aliati? Asadar blocul NICIcACUM cum zice un prieten de pe malul stang al Prutului, este doar praf in ochii alegatorilor de dreapta. As vota cu Mocanu de la Antimafie, cu Plahotniuc pana la urma, decat cu niste prefacuti. Oricum noi de aici nu votam, asadar ramane in sarcina moldovenilor sa-si pecetluiasca viitorul!Related Posts: