Cat de gratuite sunt grupurile inchise de pe FaceBookDestul de des am auzit replica precum ca facebook este gratuit, deci oricine poate face ce vrea oricum si oriunde, inclusiv in grupurile private sau pe pagini create de altii. Nimic mai FALS – intr-adevar facebook este o interfata gratuita, insa de aceea se numeste privat – pentru ca nu este public! Deci un administrator accepta postarile dupa bunul sau plac, evident cu anumite riscuri – daca membrii grupului nu sunt incantati de ce face el, vor parasi grupul. Este greu sa strangi 1000 de membri intr-un grup? Daca acestia vin singuri, DA – este foarte greu, caci ceio ce se inscriu singuri isi doresc sa faca parte din comunitate, au interese. Daca-i adaugi pe cei dinlista ta de prieteni, nu-ti ajuta la nimic dar e mai usor!

Ma ajuta un grup de interese pe facebook?

Indiferent ca este vorba de o comuitate de oameni interesati de moda sau pur si simplu este vorba de persoane dintr-o anumita zona – Romania, Germania sau Irlanda, de exemplu – esti ajutat prin postarile in grup pentru ca toti au ceva in comun, interesul. Evident ca acestia pot fi interesati de ce oferi tu, sau nu. La fel ca si cum ai lipi un afis pe un stalp, cu singura diferenta ca aici lumea vede 100% ceea ce postezi. Daca nu are nevoie de ce oferi tu, asta nu inseamna ca niciodata nu va avea nevoie!

Caz real – firma de transport, restauramt, avocat, notar sau magazin in Germania. Luam sa zicem grupul romanilor din Stuttgart, 3148 de membri – o parte sunt evident cei ce cauta un loc de munca. Insa sa zicem 50% sunt chiar romani ce locuiesc in Germania, preponderent in Stuttgart sau imprejurimi. Ai o firma de transport, postezi zilnic in grup. Din 1500 de romani cu siguranta ca nu fac naveta saptamanal, insa macar de doua ori pe an merg in Romania si se intorc. O parte au masina personala, altii merg cu avionul sau cu prietenii! Sa fie inca jumatate din ei, dar tot ai 700 de potentiali clienti, totul este sa nimeresti ziua in care ei calatoresc! Ai inteles rationamentul? Iar daca administratorul nu vrea sa te lase sa postezi, e pentru ca el are acest drept, este grupul administrat de el, nu de tine!Related Posts: