Cata cafea pot sa beau zilnic?Mitul cafelei se schimba la fiecare deceniu, asa am ajuns de la sfatul de aconsuma zilnic cafea la cel de a evita cafeaua sau a consuma cafea fara cofeina. Medicii recunosc ca nu se stie care este efectul exact al cafelei si recomanda maxim 2 sau 3 cesti pe zi, doar ca la unii ceasca are intre 50 si 250 de ml, ceea ce evident nu e tot aia. Nu mai zic ca e o deosebire intre un espresso tare si o cafea gen ceai. Dar se stie si ca daca consumam acel ness – cafea instant, continutul de cofeina est emult mai mic.

Cata cafea pot sa beau zilnic?

Ca sa raspunzi corect la intrebare ar trebui sa stii cata cofeina consumi zilnic, caci de exemplu multe bauturi energizante contin mai multa cofeina decat o cafea espresso tare, care contine 115 mg/ceasca, in timp ce acele bauturi pot contine si peste 200 mg cofeina/doza. Multi spun ca nu exista dependenta de cofeina, eu cred ca exista, am inceput sa beau cafea pe la 17 ani, sub forma unui ceai facut de mama mea, apoi in studentie beam foarte putina, in schimb odata cu prima zi de munca, am inceput sa consum cafea zilnic. Acum cand ma trezesc nu ma pot abtine de la cafea, degeaba zice sotia sa trec si la ceai, beau cafea la cinci dimineata si abia apoi creierul incepe sa functioneze la capacitate. Evident este un reflex gen Pavlov.

Daca aveti bani de aruncat si nu ati vazut filmul The Bucket list cu Jack Nicholson si Morgan Freeman, va recomand cea mai scumpa cafea din lume, Ick Civet. Eu inca mai cred ca tensiunea este influentata de consumul de cafea, desi la mine care o beau de dimineata pana seara, nu mai are efectul asteptat. Dar beau solubila, la cel mai mic pret – caci e un fel de ceai sau apa plata pentru mine. Am auzit ca exista si cafea pentru slabit, nu stiu cat te poate slabi cafeaua, la fel cum nici ciocolata nu cred ca te slabeste, dar asta e alta treaba, pentru cei ce au probleme cu greutatea.Related Posts: