Ce intelege romanul de rand din economieStau si ma uit cate odata la televizor cand se dau analize economice si ma intreb, oare tu privitor de rand, ce intelegi? Ne anunta ba ca vor creste preturile, ba ca scade TVA-ul si tot asa. Pana la urma pe noi ce ne intereseaza? Sa fie TVA-ul 90% dar sa ne ajunga banii sa ne cumparam toate cele necesare, sa fie salariul 100 de lei dar sa poti sa-ti permiti pe langa cosul zilnic un concediu si o masina la second hand. Parca asta conteaza, NU analizele lor sofisticate, din care intelegm un singur lucru: o sa fie si mai rau!

Ce intelege romanul de rand din economie la televizor

Ma mai uit si la emisiunea lui Moise Guran despre economie, drept sa spun nu prea stiu la ce ma ajuta previziunile lui legate de euro, chiar si daca as fi avut un credit in valuta. Ok, creste euro si eu ce sa fac? Banca nu-mi schimba mie creditul dupa cum bate vantul, am facut o analiza la inceput, buna sau rea merg mai departe. Tot ce observ eu este ca de cativa ani cumpar euro scump si vand ieftin. Nu vand in adevaratul sens al cuvantului, dar cum leafa mea este in euro, cand o primesc de obicei euro este la cel mai slab nivel din luna. Sa le cer sa mute data de salariu?

Economia e in crestere, doar salariile stau pe loc, iar aici nu zic de valoarea lor ci de puterea de cumparare. Parca pe zi ce trece cumpar mai putin de la magazin cu aceiasi bani. Bucuria este ca inca supravietuim, asa cu bune si cu rele, o ducem de pe o zi pe alta, traim doar cu speranta ca poate la anul va fi mai bine!Related Posts: