Divortul online pentru romanii din GermaniaChiar daca pare o chestie din filmele SF, astazi se poate divorta chiar si online, desi asta inseamna de fapt semnarea unui Acordu de Mediere, la un avocat. Acesta va putea obtine divortul in instanta faca a mai fi nevoie de prezenta celor doi fosti soti. Nu sunt putine cazurile in care doi soti decid sa se desparta definitiv, printr-un divort. In cazul romanilor din Germania plecati la munca, dar si a celor din alte tari, a aparut o noua practica judiciara, cea a divortului online cu ajutorul unui mediator.

Divortul online pentru romanii din Germania

Dupa o lunga despratire in fapt, pentru multi dintre romanii plecati la munca in Germania sau in oricare alt colt al lumii intervine si despratirea legala, prin divort. Totusi multi dintre cei plecati nu-si pot permite sa vina inapoi acasa si sa asiste la toate sedintele de divort. Ce se poate face atunci? Se poate apela la un mediator, care in urma discutiilor cu ambele parti, de obicei prin videoconferinta pe internet, concepe si da spre semnare unui contract de mediere, a carui finalitate va fi obtinerea divortului pe cale procesuala.

Dupa ce ai decis ca vei apalea la mediator, mai ramane sa desemnezi pe cineva din tara cara sa asiste la semnarea actelor de divort, iar cu asta se termina totul. Poate apela la mediere si un roman aflat in tara? DA, evident ca poate iar costurile sunt mult mai reduse, iar cand nu sunt dispute intre cei doi soti, recomandam aceasta cale. Evident ca pentru cei fara copii mai exista si calea notariala, la fel de eficienta si lipsita de neplacerile din sala de judecata.Related Posts: