Ghimpele din coasta italienilorDesi am spus doar italienilor este valabil cam in toate tarile sudice ale Uniunii Europene, state unde romanii sunt de fapt sclavii moderni ai Europei, alaturi de bulgari si albanezi. Un reportaj recent din Italia, mai bine zis Sicilia ne arata cum sunt tratate femeile din Romania dar si barbatii, ca niste sclavi, iar cand e vorba de putina politica, pe cine dau vina? Pe noi romanii. Cunosc fenomenul caci l-am vazut pe viu, iar statul prin functionarii sai este direct implicat.

Ghimpele din coasta italienilor

Numerosi oficiali din Italia au recunoscut ca fara aportul romanilor, PIB-ul din Sicilia nu ar fi nici macar jumatate din cat este. Iar ce este culmea, este ca datorita muncii romanilor din Italia, acestia isi permit sa vanda mai ieftin produsele agricole. Suntem cum am mai spus, un ghimpe in coasta italienilor si o pacoste pentru economia Romaniei. Mai pe scurt, agricultura si constructiile din Italia sta pe umerii romanilor emigranti, care muncesc la negru, de teama de a nu-si pierde locul de munca, si asa platit prost, cu 25 de euro pe zi – dar zi lumina ma refer.

Nu am sa discut despre umilintele la care sunt supuse romancele in Italia, probabil ca stiti sau ati vazut in reportajul de la TVR, insa va intreb: de ce rabdati? Nu putem sta in Romania si sa fim tratati ca niste sclavi, trebuie sa mergem in Italia? Vom reveni cu detalii suplimentare pe facebook, iar daca aveti date despre episoade in car eromanii sunt tratati altfel decat corect de catre angajatorii straini – nu discutam de intermediarii romani, despre astia o sa discutam separat – lasati datele si noi vom publica.Related Posts: