Ghimpele din spatele englezilorPrin natura serviciului am intrat in posesia unui document care atesta faptul ca in Uniunea Europeana sunt peste 2,2 milioane de englezi care au emigrat din regat si s-au stabilit inclusiv in Romania. Cu astia nu e o problema, dar cu cei 1 milion emigrati in Spania ar putea fi. Si iata ca tocmai ei care pleaca cu milioanele din tara, ne explica noua ca ar fi bine sa stam pe la noi. Niciun cuvant de cei care le fac muncile pe care niciun englez nu ar opta. Asta asa ca nu se spune.

Datele afisate mai jos sunt oficiale, deci nu are rost sa le negam. Ce se mai poate spune in plus? Iar asta e doar situatia englezilor, o sa incerc sa gasesc si pe cele ale nemtilor, francezilor sau italienilor, ca sa vedem la final despre ce vorbim. Ma gandesc ca e dovada ipocriziei celor din mass media si din anumite partide politice care fac mare tam tam pe chestia emigrantilor romani sau bulgari, uitand ca acestai tin de fapt tara lor pe linia de plutire. Daca ar pleca acum toti romanii si s-ar intoarce acasa, de la medici la maturatori. Cred ca ar fi o problema majora pe piata muncii dar si la PIB-ul respectivelor tari, munca la negru ori s-ar amplifica ori ar dispare, ambele cu efecte negative.

Pacat ca acestea sunt doar vorbe, nu o sa vedem o reactie de acest gen nicaieri in lume, dar o sperietura ar merita sa le tragem, nu-i asa? Sa zicem ca toti cei care revin in tara, guvernul le promite un loc de munca platit cel putin cat este cel din UK. O sa ramana cu rromii pe cap, sa se spele cu ei!

Emigranti din UKRelated Posts: