Gigi Becali este iar liberGigi Becali este iar liber, insa nu stim daca-si va continua cariera de scriitor sau pe cea de reporter la Romania TV? Stiu sigur ca va intrebati ce carti a scris Gigi Becali, caci banuiesc ca nu este roman car es anu stie ca latifundiarul a scris doua carti cat a stat la racoare. Cele doua carti scruise de Gigi Becali sunt: “Becali si Steaua” si “Muntele Athos, patria ortodoxismului” – doua capodopere in domeniul literar post-decembrist. Mult mai citie decat cele scrise de George Copos, care desi a avut un randament mai bun, fiind autorul a nu mai putin de cinci carti, pe care le-a cumparat tot el!

Gigi Becali este iar liber dupa doi ani

Cum spuneam mai devreme, cele doua carti scrise de Gigi Becali au ca subiect persoana sa si Muntele Athos, locul cel mai des vizitat de miliardarul din Pipera. George Copos a fost mai inati atras de storie, caci asa reiese din titlul primei carti: Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Tara Românească si Moldova în secolele XIV-XVI”. Nu stiu daca e sau nu plagiat cum spun unii, ce poti sa plagiezi cand enumeri casatoriile, asta e un dat istoric, chiar si eu daca ma apuc sa scriu despre subiect, am sa am cam acelasi continut, dar poze? Aici intra in discutie cu adevarat artistul, scriitorul. Pozele fac diferenta, daca ai pozele de la nunta, esti mai bun decat predecesorii, e clar!

Recunosc ca al doilea titlu nu imi zice nimic: ”Tășnadul medieval”, o fi un oras sau un obicei? Teoretic inclin sa zic ca este vorba despre localitatea din judetul Satu Mare, dar cum nu am pus mana pe carte, nu insist. A urmat o carte specifica unui om cu bani, ”Turismul european durabil” – adica a scris despre excursiile sale la meciuri, durabil si european. Iar daca esti pe stadion, nu esti intre persoane de diverse culturi, asa e la un meci international, uite si alta carte despre turism, scrisa evident de George Copos: Turismul vector de interculturalitate. Ultima dar nu cea din urma, este cartea care pune capacul sau punctul pe I, ”Franciza versus managementul în industria hotelieră” – adica sa faci un hotel Hilton sau sa faci unul personal, cum ar fi Hotii si vardistii?

Gigi Becali
Gigi Becali doneaza bani


Related Posts: