Iar mintim poporul cu televizorulMa uitam ieri la televizor, din nefericire am deschis la Pro Tv – Lorena Bogza – In Profunzime. Ce vad? Iar protestatarii, iar discutii despre cat de buni sunt ei, sefii noului viitor partid de guvernare. Am impresia ca in Moldova este ceva ce vine de la Cernobil, radiatii ceva, care fac oamenii sa o ia razna la capitolul logica. De ce zic asta? Pentru ca se spun patru sau cinci adevaruri, gen: oligarhii exista, Plahotniuc este rau, iar concluzia este Topii sunt nevinoavati. Lumea teste nemultumita, s-a furat miliardul si concluzia este cei de la DA vor aduce bunastarea in Moldova. Eronat! Nu este nicio legatura de cauzalitate intre afirmatii.

Mintim poporul cu televizorul – Jurnal TV, Alexandru Cozer

Alexandru CozerAm sa zic la inceput ce mi se pare mie putred nu in Danemarca ci in Moldova. Primul semn de intrebare vine legat de postul Jurnal TV, oare de ce s-a transformat in program de propaganda pentru cei de la DA  (Deminitate si Adevar). Nu ma crezi? Acum cand scriu la Jurnal TV este veranda, ce crezi ca se discuta cu invitatul Josan – implicat direct cel putin prin tatal sau in Da – dar si el este din cand in cand pe scena? Se discuta despre protest, cum si ce trebuie facut! Deci sa vad daca are cineva curaj sa spun ca pana aici m-am inselat cu ceva. Jurnal TV este aproape non stop in lupta de propaganda a celor de la DA. Intrebare retorica: de ce nu declara deschis asta, NU mai suntem un post TV independent, luptam alaturi de DA sa preluam puterea in Moldova! Atunci ar fi ok, Val Butnaru are dreptul sa faca ce vrea intr-o democratie.

Unde este minciuna? In logica evenimentelor, spun ca oligarhii conduc tara, e adevarat, ca s-a furat miliardul – adevarat. Dar rezulta de aici ca Topii sunt buni? NU, toti cei care au facut milioane in Moldova au furat, este mai evident ca lunina zilei. Sunt Topii in spatele miscarii DA? Evident, o spune chiar avocatul lor – printre randuri. Lupta lor ( a fatilor Topa ) este lunga, a fost Anti Mafia, azi este DA, maine poate fi oricine are sanse de a ajunge la putere.

Vor reusi cei din piata sa dea jos guvernul? In proprtie de 90% DA, sansele sunt mari si daca la urmatorul miting vor fi de doua sau trei ori mai multi manifestanti, sansele cresc. Vor aduce cei de la Demnitate si Adevar linistea in tara? NU – garantez eu pengtru asta. De ce? Pentru ca este un gigant cu picioare de lut – sper ca stiti povestea. Pe ce ma bazez cand zic ca nu vor reusi? Pe istorie, in Grecia au jurat ca va fi raiul pe pamant, unde este guvernul lui Tsipras acum? Ce spun eu demonstreaza ca oamenii din piata nu vor ceva just? NU, demonstreaza doar ca sunt manipulati pentru visul celor din conducerea DA de a fi la guvernare.

Va pleca Filat sau Plahotniuc de la Guvernare? NU, garantat – deja Voronin pare mai bun ca ei – din punct de vedere al bunului simt, evident! Vor fi alegeri anticipate? DA, cred ca este aproape sigur. Va castiga platforma DA? NU cred, cred ca vor catiga socialistii lui Dodon impreuna cu Shor si Usatii. Inseamna ca am rezolvat ceva? NU, dar asa e istoria, pana nu dai cu capul de pragul de sus, nuo sa-l vezi pe cel de jos!

Ce solutii reale exita? Cea mai simpla e unirea cu Romania. NU o vrem inca? Atunci sa protesteze pentru infiintarea unei structuri independente gen DNA din Romania. Si judecatori care nu-s corupti, evident, caci degeaba acuzi daca nu-i condamna nimeni. De unde luam oameni? Din Uniunea Europeana, altfel va mai dura inca 25 de ani, asa cum s-a intamplat la Bucuresti! Daca nu cumva 50 de ani, aveti rabdare?

La final: cum am ajuns sa-l vedem la TV pe Alexandru Cozer pe post de intelectual cafre stie ce vrea tara – mai mult, pe post de reprezentant al majoritatii populatiei! Eu doar cand ma uit la el si imi vine sa schimb postul, dar cand deschide gura, iau si inchid TV pentru doua ore, sa nu-mi sara tandara si sa ma pregatesc sa emigrez!Related Posts: