Inchisoare pentru barbatii care isi bat sotiileNoul Cod Penal ar dori sa se ofere sotilor violenti un ragaz de gandire de sapte ani dupa gratii, ceea ce ar fi perfect – violenta in familie a crescut in loc sa scada in ultimii ani. S-a schimbat si perioada de ingrijire dupa care fapta “sotului bataus” va putea fi pedepsita cu inchisoare, de la 90 de zile a scazut la 30 de zile. Mi se pare normal ca sa fii pedepsit daca omul respectiv are o luna de suferit, desi cred ca limita trebuia scazuta si mai mult.

Inchisoare pentru barbatii care isi bat sotiile

Legea se afla in dezbatere la Parlament, ma gandesc ca desi in titlu se spune de barbati, la fel se poate proceda si in cazul sotiilor care-si bat sau maltrateaza sotii. Poate vi se pare hilar, dar nu e cazul, sunt si astfel de sotii, mai voinice decat sotii lor, cel putin cand acestia sunt in bratele lui Bachus.

Anul 2014 a fost un an nefast in ceea ce priveste violenta conjugala, o dovedesc datele celor de la Asociaiai Necuvinte – peste zece mii de acte de acest fel inregistrate la Politie, dar cate nu au fost consemnate? Ma bucura o astfel de lege, sa speram ca o sa fie aplicata. De ce? Sa ne uitam la legea cu ridicarea masinilor, doar ce a fost abrogata si deja se parcheaza neregulamentar, deci se poate doar cu biciul la noi! Sper sa nu asistam insa la derapaje, caci pana la urma omul este subiectiv, iar ce se intampla in spatele usilor inchise este greu de dovedit. Stiu un caz [real ] in care sotia s-a batut singura pentru a scapa de sot!Related Posts: