Mai bine hot decat activistAm plecat din Romania acum 10 ani si nu cred ca ma mai intorc vreodata, intr-un stat unde pentru 1 leu sunt dator 1000 de lei, unde statul cheltuie 2400 de lei lunar pentru un detinut, aici nu e de mine, pe cuvant! Ce insemana titlul ce parafrazeaza epoca demonstratiilor din Piata Universitatii, la care cu regret nu am luat parte? Vreau sa spun ca mai bine mergi la puscarie, ai casa si masa si statul cheltuie dublul salariului brut din Romania – 1050 de lei, deci peste dublu ar fi corect – deact sa incerci sa muncesti cinstit.

Mai bine hot decat activist in Romania

Activistul Victor Ponta traieste bine mersi, pe banii platiti de cei 22 de milioane de romani, in timp ce un cetatean onesc care vrea sa traiasca cinstit este mereu dator la stat. Cred ca suma datorata minim la CASS nu e singura datorie, doar ca inca nu s-a aflat sau nu s-a scris despre alte obligatii bugetare. Ma intreb oare de ce sa platesc la CASS 5,5% din venit, daca nu beneficiez de tratament? Dar asta e o alta intrebare, acum ma framanta de ce trebuie sa platesti 273 de lei lunar, sa ramai cu 777 din care nu poti trai? Salariul minim net in Romania este azi de 175 de euro, o rusine intr-o lume civilizata! Primesti 4,6 lei pe ora – adica un euro in timp ce in Europa venitul minim este 8 euro pe ora?

Datoria minima la CASS in 2015 este de 700 de lei – pe an, deci ai venit – culmea ca nu inteleg daca e vorba de veniturile din 2014, 2015 sau asa in general, esti deja dator cu 700 de lei! Sa vin in tara? Niciodata, mai bine stau aici, unde desi nu ma simt acasa, cel putin nu sunt furat pe fata de guvern. In UE frica este sa nu le ceri bani, nu sa iti ia si ce nu castigi! E o oarecare diferenta, cel putin de unde privesc eu! Dar daca ajungi in Romania, ai grija sa ajungi hot, vei primi de la buget 2400 delei!Related Posts: