Mi s-a dublat alocatia, ce fac cu ea ?Am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, mi s-a dublat alocatia, dar ce fac cu ea ? Aveam alocatia de 42 de lei, adica aproximativ 10 euro si acum s-a dublat, am aproape 19 euro alocatie de copil cuminte. Api cu 84 de lei lunar poti face multe, ai putea sa-ti iei un abonament la troleibuz, sa mergi la scoala. Nu e rau,  poti lua un litru de lapte pe zi in zilele lucratoare, nici asta nu e rau, nu-i asa? Mai pe scurt, acum sunt de doua ori mai bogat, fata de aceiasi perioada a anului trecut!

Mi s-a dublat alocatia, ce fac cu ea ?

Cu greu dar pana la urma s-a aprobat legea cu privire la dublarea alocatiei pentru copii, acum parintii au scapt de griji, cel putin o zi sau doua pe luna. Facand o rotunjire avem deci alocatia unui copil egala cu aproximativ 19 euro lunar, adica 60 de euro centi pe zi! O avere ar spune unii, nimic va zic eu. Avem se spune undeva la peste 3 milioane si ceva ce copii ce primesc alocatie, la 20 de milioane de locuitori. Daca noi ne tratam copii asa, de ce ne miram ca nemtii sau englezii vor sa nu le mai dea emigrantilor romani bani? Nu le dam noi ca-s ai nostri si sa le dea ei?

In UK de exemplu, Child Benefit – adica alocatia pentru copil se da pana la 16 ani daca copilul intrerupe studiile sau pana la 20 de ani daca merge la scoala, facultate. Daca vorbim de copil in UK, aici alocatie se calculeaza saptamanal si este de 20,30 lire pentru un copil si de 13,40 pentru restul. Deci la un calcul simplu, sa zicem de doar 4 saptamani in luna, in UK primesti pentru primul copil 81 de lire, adica aproximativ 113 euro! Pai seamana mai draga domunle cum se uita englezii la copii si cum se uita romanul?Related Posts: