Nurofen dat in judecata in AustraliaProblema Nurofen a aparut in Australia dupa ce s-a depistat ca desi substanta activa 342 mg de ibuprofen lysine este aceiasi, diferite produse se vand la preturi diferite. Oare cum sta treaba asta in Romania, unde niciodata nu stii ce scrie pe ambalaj, sau cand ai lupa si reusesti sa descoperi continutul nu prea ai ce face. Lupta pornita de Comisia Australiană pentru Competiţie şi Consumatori un fel de Protectia consumatorului de la noi se pare ca e pusa pe fapte mari, insa daca va reusi sau nu ramane de vazut.

Noi am dat stirea cu un singur scop, sa aratam ca cei de la Ghimpele sunt vigilenti si ca sa va dam un subiect de gandire: ce se face la noi pentru consumatori si ce se face pe alte meleaguri. Cum sta treaba cu Nurofenul in Romania nu stiu, insa stiu ca nurofen-ul mai este cunoscut si sub denumirea de Ibuprofen, fiind un analgezic si antiinflamator raspandit. Recunoasc ca nu stiu daca exista contra indicatii pentru nurofen, nu l-am testat pe mine sau pe membri ai familiei mele, nici macar nu stiu daca este mai scump decat alte medicamente de acelasi tip. Culmea ca nu prea mi l-au recomandat medicii pana acum, asa cama intreb oare de ce.

Din ce am citit pe partea de recomandari am vazut ca este pentru cazuri usoare, deci poate cand ai dureri mari, desi este reclama aia cand nurofen-ul merge la durere si o elimina, nu e pentru cazuri grave. Dar astra o sa va spuna medicul, noi ne referim auici doar la situatia din Australia, facuta publica azi de agentiile de presa.Related Posts: