Ocupantul rus face victimeIeri ma plimbam prin Chisinau incautarea unui contract si nu mica mi-a fost mirarea cand unul din interlocutorii mei mi-a zis: cum veniti de 10 ani in Moldova si nu ati invatat li,ba rusa? Am avut un soc, credeam ca e un banc, dar din pacate era real. Intrebarea a venit in contextul discutiei cu alt coleg al sau, Medvedev – evident soarta – care nu stia limba romana – sau moldoveneasca cum spunea el, romana fiind in capul lui un dialect al limbii moldovenesti. Adica mai pe scurt, omul obosise sa mai traduca din romana in rusa si viceversa.

Din vorba in vorba, fiind la o bere am ajuns la ocupantul rus, si am descoperit cu stupoare ca filmuletul care mie mi-a facut sila, pe ei in entuziasma. Ce mai poti zice in cazul asta? Oricat am vrea noi cei rationali sa traim normal nu se va putea. Tot ieri la stiri a aparut un tanar din Republica Moldova care s-a inrolat in armata separatista din Ucraina. Era convins ca mai bine moare ca un erou decat sa-i lase pe ucrainieni sa mearga in Uniunea Europeana.

Ce-mi place mie la moldoveni este ca se identifica cu rusii, ca si cum aceasta le-ar ajuta. Iar filmul ocupantului rus le da apa la moara, fiind siguri ca de mii de ani – asa cred ei, ca Rusia exista de mi de ani, nu-i poti convinge ca nu e asa – nimeni nu l-a invins pe bravul rus! Mai aveti cuvinte? Da am putea spune ca sunt – cum sunt, da-s multi!Related Posts: