Recunoasterea alienarii parintesti in RomaniaDesi termenul pare destul de complicat, de fapt alienarea parinteasca inseamna denigrarea unuia dintre parinti in mod sistematic, practicata in Romania de obicei dupa divortul parintilor si incredintarea copilului unui adintre ei. Cum la noi copii ajung de obicei la mama, aceasta incearca de multe ori sa-si zugraveasca fostul sot in cele mai negre culori, explicand copilului cat de rau a fost tatal, care nu muncea, alerga numai dupa femei si cate si mai cate. Aceasta practica este astazi interzisa si in Romania!

Recunoasterea alienarii  ( înstrăinării ) parintesti in Romania

Asa cum spune si titlul de mai sus, alienarea parinteasca insemna înstrăinarea copilului de celalalt parinte, prin denigrare sistematica. Acum mama ( sau parintele care are in custodie copilul ) poate pierde acest drept daca face asa ceva, exact cum se intampla si in tarile civilizate. Este destul de greu de dovedit, dar cel putin in cazul celor sub 12 sau 13 ani se poate dovedi printr-o scurta discutie cu copilul.

Practica de instrainare a copilului de unul din parinti este de acum socotita si in Romania drept un abuz emotional asupra minorului, iar cand copilul spune vreu sa raman cu mama pentru ca tata este rau, deja in 50% din cazuri se considera ca este un abuz. Un copil trebuie sa aiba doi parinti, o mama si un tata, chiar daca acestia divorteaza. Evident ca sunt si cazuri in care parintele este asa cum il descrie mama sau tata, dar ai obligatia sa-l convingi ca celalat parinte este bun, pentru ca micutul trebuie sa se stie iubit si nu trebuie sa se rusineze de parintii sai.

Mai avem un pas si sa zicem ca am rezolvat cateva probleme majore legate de crestera copiilor dupa divort. Ma refer la interzicerea practicii de a stoarce bani de la parintele care nu a primit custodia, dar si obligatia lui de a nu se sustrage in mod voit de la aceasta. Pentru ca acum avem doyua cazuri in care evident se savarseste un abuz: cand parintele nu are surse de venit si este totusi obligat la plata, sau cand parintele are surse dar le ascunde pentru a se sustrage de la plata pensiei de intretinere a minorului.Related Posts: