Rusia testeaza granitele RomanieiRomania este ca un ghimpe in coasta Rusiei, mai ales ca am ramas alaturi de Polonia singura oaza de stabilitate din zona. Asa ca Putin a inceput sa se joace la granitele Romaniei cu avioane de vanatoare. Lucrul asta nu este nou, insa ne pune sau mai bine zis ne obliga sa ridicam si noi avioanele de la sol. O fi el un exercitiu bun pentru piloti, dar este clar ca Rusia si Putin sunt iritati de faptul ca Romania nu depinde de gazul rusesc si nici nu prea le face rusilor concesii.

Rusia testeaza granitele Romaniei

Ghimpele din coasta rusilor este adanc infipt, iar pe masura ce timpul trece si NATO se instaleaza din ce in ce mai adanc pe malul Marii Negre, Rusia parca isi iese din minti. Romania pare singura pe care Putin nu o poate ingenunchia, in sud estul Europei, alaturi de Polonia in centrul continentului. Ar mai fi tarile baltice, dar ele sunt atat de mici incat doar NATO le poate apara. Nu vreau sa spun ca Romania ar face fata singura unei invazii rusesti, insa cu siguranta stam mai bine decat Bulgaria de exemplu depinde in proportie de 99% de gazele rusesti.

Daca tinem cont ca Ungaria se joaca cu focul, iar eu unul ma intreb daca acest ghimpe din spatele NATO nu este cumva si otravit, avem mari motive de ingrijorare. Se vede ca Rusia nu se oprste in Ucraina, vrea mai mult. Daca am sti macar ce vrea acest ghimpe imperial ar fi bine, insa nimeni nu poate anticipa ce va face Moscova maine, daca Putin va fi dat jos sau va fi sustinut pentru a-si duce la sfarsit planul sau diabolic.Related Posts: