Social Media Marketing-ul este ghimpele din coasta concurenteiSocial Media Marketing-ul este cea mai recenta activitate care poate sa te promoveze in fata concurentei dar sa-ti aduca si un plus de venit prin oferirea de informatii potentialilor clienti. Cum merge acest nou business? Ai nevoie de un Social Media Marketing manager, adica de o persoana care sa se ocupe in locul tau sau impreuna cu tine de promovarea afacerii tale. A trecut vremea cand postai de capul tau pe facebook si obtineai rezultate, acum administratorii grupurilor cu peste 1000 de membri nu mai ofera gratuit accesul la publicitate. Evident poti plati direct la sursa, sa zicem facebook, doar ca e ceva mai scump.

Social Media Marketing-ul in Germania

Am ales cateva exemple pentru cei ce au afaceri in Germania, fac transport, au magazine cu specific romanesc, sau ofera consultanta, cum ar fi notari sau avocati, sau chiar cei ce presteaza servicii, cum ar fi medicii stomatologi. Sa luam cateva grupuri de romani aflati in Germania, in orasele Stuttgart – 3.079 membri, Dortmund cu 2.033 de membri si Frankfurt cu 1.220 de membri. Avem din start un grup compact de romani ce numara 6.332 de posibili clienti. E mult? Nu stiu, insa daca ai da la 5000 dintre ei cate un mesaj, ar dura ceva. Asa ai scapat!

Multa lume nu isi da inca seama de importanta reclamei pe site-urile de comunitate, cum este de exemplu e4De pentru Germania sau e4UK.Info pentru Anglia si Irlanda. Daca pe facebook trebuie sa postezi regulat, pe site-ul unei comunitati e mai simplu, vin clientii singuri, prin cautari. Cum imi dau seama ca un site este bun pentru afacerea mea? Daca de exemplu scrii locuri de munca in Munchen si pe prima pagina site-ul este vizibil, atunci daca si tu ai o afacere in acel oras, site-ul te va ajuta mai mult decat o postare pe zi pe facebook! Ai prins ideea? Vom reveni cu amanunte, sau discutam in direct cand ai timp!Related Posts: