Tehnologii inteligente pentru aer conditionatVara se apropie incet si aduce temperaturi extreme si umiditate greu de suportat, astfel ca milioane de oameni vor apela la una dintre cele mai grozave inventii, aerul conditionat. Aceste unitati care aduc confort in casele oamenilor prin simpla apasare a unui buton capata din ce in ce mai mult teren si in tara noastra.

Tehnologii inteligente

In incercarea de reducere a consumului de energie, multi producatori de aparate de aer conditionat au inceput sa dezvolte capacitatile termostatului standard si au creat un microprocesor sofisticat ce automatizeaza operatiunea compresorului si sistemul de flux al aerului. Cele mai noi dispozitive permit ajustarea functiilor aerului conditionat de pe laptop sau chiar de pe smartphone-uri, iar utilizatorii au posibilitatea de a primi mesaje si email-uri pentru a sti cand este nevoie de inlocuirea filtrelor sau cand sa se efectueze verificarile periodice.

Astazi se folosesc inovatii care permit controlarea pana la cele mai mici detalii a aerului conditionat, alegerile fiind in mainile consumatorilor. In urmatorul val de dezvoltare tehnologica, producatorii vor folosi tehnologii smart si vor integra interfete in sistemele lor, permitand chiar modificarea unitatilor de masurare in functie de regiunea in care se foloseste, precum grade Celsius sau Fahrenheit, dar si in functie de conditiile meteorologice. De asemenea, sistemele vor fi mult mai rapide si vor avea capacitatea de a salva si mai multa energie.

Conform statisticilor, in ziua de azi in Romania mai putin de 10% dintre locuinte dispun de aer conditionat, in timp ce in tarile mai dezvoltate precum Franta sau Statele Unite, cifra ajunge pana la 80%. Cu toate acestea, aerul conditionat s-a transformat din lux in necesitate si a contribuit in multe moduri la imbunatatirea calitatii vietii si la industrializarea lumii.

Pe langa beneficiile evidente, aerul conditionat a modificat designul arhitectural al multor cladiri, permitand construirea cladirilor de birouri fara ferestre care sa se deschida.Related Posts: