Xavier Bettel si Gauthier Destenay se casatorescXavier Bettel si Gauthier Destenay se casatoresc, pana aici nimic ciudat, doar ca eu sincer nu stiu care este mirele si care mireasa. Pe langa faptul ca domnul Xavier Bettel este Prim Ministru in Luxemburg, nu stiu nimic despre el si viitoarea sa mireasa – sau mire, pentru ca desi nu am nimic impotriva relatiilor dintre persoane de acelasi fel, nu inteleg rostul casatoriei. O accept, ca nu am ce face, dar nu o inteleg.

Xavier Bettel si Gauthier Destenay se casatoresc

Xavier Bettel este primul lider european ce se casatoreste in acest mod si al doilea din lume, cine este primul nu stiu si nici nu caut. Luxemburg a ratificat ultimul acest drept, deci probabil ca de maine ma pot casatori si eu cu Gigel, colegul meu de clasa. Din declaratiile de presa am inteles ca Gauthier Destenay este cel ce a facut primul pas si la cerut in casatorie pe premier. Sa fie o casatorie din interes? Deci clar, cel putin teoretic Xavier Bettel este mireasa, cea ce va primi un inel de la partener. Ce pot sa mai zic, le urez casa de piatra si fericire! Mai rau este de partenerul sau, care desi pe rol de cocos in casa, se pare ca va spala vasele si rufele, caci premierul este ocupat cu politica.

Acum revenind la Romania, ma intreb cum o fi la nunta sa cante “Iati mireasa ziua buna”, sau o exista obiceiul cu jartiera? Nu stiu cum vad altii treaba asta, dar eu desi sunt nevoit sa o accept, nu o pot intelege nicicum! Adica obiceiuri precum voalul miresei, gatitul miresei  sau hora miresei  se mai fac sau cum e nunta asta? Intreb pentru ca nu vad de ce te-ai casatori, daca legislatia actuala nu-ti ofera nimic in plus.Related Posts: